Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 
     

PONIEDZIAŁEK 06.VII.20r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata żurawinowa

Chleb zwykły i razowy z masłem

- szynka drobiowa.

- ser żółty

Bukiet warzyw ( ogórek,papryka, pomidor )

Kulki zbożowe na mleku

Banan

Zupa pomidorowa z makaronem( wywar mięsny, włoszczyzna, makaron, śmietana, przecier pomidorowy, przyprawy, koper)

Ziemniaki

Sznycel z kurczaka( mięso, jaja, bułka tarta, sól, pieprz)

Ogórki w śmietanie (ogórki, śmietana, sól, pieprz)

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1,7

ALERGENY: 1,7

ALERGENY: 1,3,7,9

WTOREK 07.VII.20r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata zwykła

Chleb zwykły i dyniowy z masłem

- polędwica sopocka

- miód

- jajo

Bukiet warzyw (papryka,rzodkiewka, sałata)

Koktajl truskawkowy (jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami)

Chrupki kukurydziane

Zupa krem brokułowo-cukiniowa(wywar mięsny, włoszczyzna,brokuł, cukinia, przyprawy,śmietana, ziemniaki, koperek)

Kasza pęczak

Pulpety drobiowo-wp.w sosie koperkowo-śmietanowym (mięso, wp.-drobiowe, jaja, przyprawy, śmietana, koperek,mąka pszenna)

Surówka z buraczków (buraki, olej, sól, pieprz, cukier, kwasek cytrynowy, jabłko, cebula)

Napój imbirowo – miodowy z cytryną ( cytryna, cukier, woda)

ALERGENY: 1,6,7

ALERGENY:1, 7

ALERGENY: 1,3,7,9

ŚRODA 08.VII.20r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata miętowa

Chleb zwykły i ziarnisty z masłem

- schab pieczony

- pasta z makreli z jajem,(makrela, jaja, szczypior, majonez)

- serek śmietankowy Milandia

Bukiet warzyw (ogórek, pomidor)

Kakao na mleku

Strucla owocowa

Zupa kapuśniak z młodej kapusty (wywar mięsny, włoszczyzna, kapusta, ziemniaki, przyprawy,przecier pomidorowy, śmietana)

Ziemniaki

Porcja szynki duszona z cebulą (mięso, cebula, przyprawy, czosnek)

Surówka z białej rzodkwi z marchewką i jabłkiem( rzepa, marchew, jabłko,śmietana, majonez, sól, pieprz)

Kompot wiśniowy

ALERGENY: 1,3, 6, 7

ALERGENY: 1,7

ALERGENY: 1,3, 7, 9

CZWARTEK 09.VII.20r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata rumiankowa

Chleb zwykły i wiejski z masłem

- szynka drobiowa

- serek śmietankowy z papryką Almette

- dżem brzoskwiniowy

Bukiet warzyw (sałata, ogórek, rzodkiewka)

Tarta marchew z jabłkiem

Woda do picia

Zupa jarzynowa z ryżem(wywar mięsny, jarzyny, przyprawy,przecier pomidorowy, śmietana, ziemniaki, pietruszka nać, koper)

Ryż brązowy

Kotlet rybny (ryba, cebula, olej seler, pietruszka, marchew, jaja, bułka tarta, czosnek)

Surówka z kapusty kiszonej( kapusta, cebula,olej, jabłka, pietruszka nać, sól, pieprz, cukier)

Lemoniada (cytryna, woda, cukier)

ALERGENY: 1,6,7

ALERGENY:1,3,7

ALERGENY:1,4,7,9

PIĄTEK 10.VII.20r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata zwykła z cytryną

Bagietka pszenna i grahamka z masłem

- jajecznica ze szczypiorkiem

- kiełbasa żywiecka

Bukiet warzyw ( papryka, ogórek)

Serek waniliowy

Brzoskwinia

Rodzynki

Zupa z zielonego groszku(wywar mięsny, włoszczyzna,groszek zielony, przyprawy, ziemniaki)

Babka ziemniaczana ze śmietaną(ziemniaki, jaja, mąka pszenna, olej, sól, pieprz, cebula, czosnek, śmietana)

Sok malinowy

ALERGENY: 1, 3,7

ALERGENY:1,8

ALERGENY: 1,3,7,9

                  

ŚNIADANIE w grupach „ 5 latków i O” w formie „stołu szwedzkiego”

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne,

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Contact Information

Address

11-400 Kętrzyn

ul.Wierzbowa 2

Telefon
+48 545 99 98
Email

intendent@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl

rodo 

Adresy email: Inspektora Ochrony Danych Osobowych

Miejski Żłobek Nr. 2 -- iod-zlobek2@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl    

Miejskie Przedszkole Integracyjne "Smerfowa Kraina 

      -- iod@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl