Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
 

PONIEDZIAŁEK 14.X.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata owocowa

Chleb zwykły i razowy z masłem

- szynka wp.

- ser żółty

Bukiet warzyw ( ogórek, pomidor)

Pszenica prażona w polewie miodowej na mleku

Banan

Zupa owocowa z makaronem( mieszanka owocowa, kisiel, makaron)

Kasza bulgur

Nuggetsy z kurczaka(filet z kurczaka, jaja, przyprawy,bułka tarta )

Fasolka szparagowa

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1,6, 7

ALERGENY: 1, 7

ALERGENY: 1,7,9

WTOREK 15.X.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Kawa zbożowa na mleku

Chleb zwykły i dyniowy z masłem

- polędwica wp.

- tuńczyk w oleju ze szczypiorkiem

- serek ziołowy Almette

Bukiet warzyw (sałata, pomidor, rzodkiewka)

Herbatka rumiankowa

Bułka kajzerka z masłem

Winogrona

Zupa krupnik ze śmietaną (porcja rosołowa, włoszczyzna, kasza, ziemniaki, przyprawy, śmietana)

Ziemniaki

Pieczeń rzymska wp. - drobiowa (mięso wp., mięso drobiowa, jaja, bułka tarta,przyprawy)

Ogórki w śmietanie (ogórki, pieprz, sól śmietana)

Lemoniada (cytryna, cukier, woda)

ALERGENY: 1, 4, 6, 7

ALERGENY: 1,3,7

ALERGENY: 1,3, 7, 9

ŚRODA 16.X.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata malinowa

Bułka zwykła i grahamka z masłem

- szynka drobiowa

- twarożek z rzodkiewką

- miód

Bukiet warzyw ( pomidor, papryka, ogórek)

Serek Danio waniliowy

Chrupki kukurydziane

Jabłko

Zupa grochowa(porcja rosołowa, włoszczyzna, groch, przyprawy, ziemniaki)

Makaron kokardki z musem jogurtowo – truskawkowym (truskawki, jogurt naturalny,makaron)

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1,3,7

ALERGENY: 1,3,7, 9

CZWARTEK 17.X.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata zwykła z cytryną

Chleb zwykły i ziarnisty z masłem

- schab wp.

- serek śmietankowy Milandia

- pasztet drobiowy

Bukiet warzyw ( ogórek, sałata, szczypior)

Kakao (kakao, mleko, cukier)

Szarlotka (mąka zwykła, mąka krupczatka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, margaryna, cukier, śmietana, jaja)

Bukiet owoców (banany, mandarynki, winogrona, brzoskwinie)

Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty(porcja rosołowa, ziemniaki, kapusta,włoszczyzna, przyprawy)

Kasza jaglana

Schab w sosie własnym.(schab, cebula, czosnek, pieprz czarny)

Surówka z pora, marchewki i jabłka w sosie jogurtowo-majonezowym

Galaretka agrestowa do picia

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1, 7

ALERGENY: 1, 7, 9

PIĄTEK 18.X.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata miętowa

Chleb zwykły i wiejski z masłem

- szynka drobiowa

- jajecznica ze szczypiorkiem

Bukiet warzyw ( pomidor, papryka, rzodkiewka)

Kasza kukurydziana na mleku

gruszka / melon

Zupa pieczarkowa( włoszczyzna, porcja rosołowa, przyprawy,pieczarki, ziemniaki)

Ziemniaki

Porcja ryby w sosie czosnkowo - ziołowym (miruna, przyprawy, jaja)

Surówka z kiszonej kapusty (kapusta, cebulka, olej)

Kompot z czarnej porzeczki

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1,7

ALERGENY: 1, 4, 7, 9

ŚNIADANIE w grupach „ 5 latków i O” w formie „stołu szwedzkiego”

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne,

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Contact Information

Address

11-400 Kętrzyn

ul.Wierzbowa 2

Telefon
+48 545 99 98
Email

intendent@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl

Mini galeria

rodo 

Adresy email:

Żłobek Nr. 2 -- iod-zlobek2@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl    

Miejskie Przedszkole Integracyjne "Smerfowa Kraina 

      -- iod@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl