PONIEDZIAŁEK 18.III.2024r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata z owoców leśnych Chleb zwykły i dyniowy z masłem - szynka z indyka - twaróg ze śmietaną Mix warzyw (ogórek,papryka) |
Bułka pszenna z masłem Porcja banana |
Zupa z czerwonej soczewicy Makaron z twarogiem polany musem truskawkowym Sok mandarynkowy bez cukru do picia |
|
ALERGENY: 1, 6, 7 |
ALERGENY: 1,7 |
ALERGENY: 1,7,9 |
|
WTOREK 19.III.2024r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata zwykła Chleb zwykły i razowy z masłem - kiełbasa żywiecka sucha - dżem wiśniowy - jajo w sosie jogurtowym ze szczypiorkiem Mix warzyw (roszponka, pomidor) |
Kisiel truskawkowy Porcja jabłka |
Zupa pieczarkowa Ziemniaki Sznycel z indyka po wiedeńsku, zapiekany z ananasem i żółtym serem Surówka z białej rzodkwi Galaretka do picia |
|
ALERGENY:1,3,6,7 |
ALERGENY: 1 |
ALERGENY:1,7,9 |
|
ŚRODA 20.III.2024r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata rumiankowa Chleb zwykły i ziarnisty z masłem - schab wp. - serek śmietankowy z papryką Milandia Mix warzyw (pomidor, ogórek) |
Kakao na mleku Chałka drożdżowa z masłem Porcja gruszki |
Zupa szpinakowa z jajem Kasza gryczana Schab w sosie własnym Surówka z marchwi Kompot wieloowocowy |
|
ALERGENY:1,6,7 |
ALERGENY:1,7 |
ALERGENY:1,3,7,9 |
|
CZWARTEK 21.III.2024r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata zielona Chleb zwykły i wiejski z masłem - szynka drobiowa - serek mascarpone - miód Mix warzyw (papryka,ogórek) |
Jogurt owocowy Biszkopty |
Zupa pomidorowa z makaronem Kluski ziemniaczane z mięsem Surówka z kiszonej kapusty Kompot z czarnej porzeczki |
|
ALERGENY:1,6,7 |
ALERGENY:1,7 |
ALERGENY:1,7,9 |
|
PIĄTEK 22.III.2024r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata miętowa Chleb zwykły i słoneczko z masłem - hummus z pomidorami - ser żółty Mix warzyw ( roszponka,ogórek) |
Kulki kakaowe na mleku Porcja pomarańczy |
Zupa krupnik Ziemniaki Ryba po żydowsku Lemoniada |
|
ALERGENY:1,6,7 |
ALERGENY:1,7 |
ALERGENY:1,4,7,9 |
ŚNIADANIE w grupach „O” w formie „stołu szwedzkiego”
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.