Drukuj

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

01.IV.2024r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

     

ALERGENY:

ALERGENY:

ALERGENY:

 

 

 

WTOREK

02.IV.2024r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata zielona

Chleb zwykły i wiejski z masłem

- szynka drobiowa

- serek z papryką Milandia

Bukiet warzyw ( ogórek,pomidor)

 

 

Płatki owsiane na mleku

Porcja jabłka

 

Zupa z fasolki szparagowej

Makaron z twarogiem i śmietaną

Lemoniada

ALERGENY:1,6,7

ALERGENY: 1,7

ALERGENY:1,7,9

 

 

 

ŚRODA

03.IV.2024r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata owocowa

Chleb zwykły i pełnoziarnisty z masłem

- schab wp.

- pasta z twarogu ze szczypiorkiem

Bukiet warzyw (sałata,rzodkiewka)

 

Kakao

Bułka z masłem

Porcja brzoskwini z puszki

 

Rosół z ryżem

Ziemniaki

Potrawka z kurczaka

Porcja ogórka kiszonego

Kompot wieloowocowy

ALERGENY:1,6,7

ALERGENY:1,7

ALERGENY:1,7,9

 

 

 

 

CZWARTEK

04.IV.2024r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata zwykła z cytryną

Bułka baton i grahamka z masłem

- polędwica drobiowa

- serek Mascarponne

- miód

Bukiet warzyw (papryka,pomidor)

 

 

Banan

Słomka ptysiowa

 

 

Zupa z zielonego groszku

Naleśniki z mięsem a’la krokiet

Surówka z kapusty kiszonej

Galaretka do picia

ALERGENY:1,6,7

ALERGENY:1,8

ALERGENY:1,3,7,9

 

 

 

PIĄTEK

05.IV.2024r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata zwykła

Chleb zwykły i słoneczkoy z masłem

- pasztet drobiowy

- jajo

Bukiet warzyw (ogórek kiszony, sałata)

 

 

Chrupki kukurydziane truskawkowe

Porcja pomarańczy

Zupa pomidorowa z makaronem zwierzątka

Ziemniaki

Ryba parowana z bukietem warzyw

Napój cytrynowo-miętowy

ALERGENY:1,3,6,7

ALERGENY:1,7

ALERGENY:1,4,7,9

  

                                                                                             ŚNIADANIE w grupach „O” w formie „stołu szwedzkiego”

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne,

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.